Mi a Chi Kung?


 A Felemelkedés iskolája.

 Maga a rendszer 7000 éves, megelőzve ezzel a világvallásokat, és más Chi Kung rendszereket is.

 Öt szintje van: az első három szintet, Chi Kung oktatók által ismerheti meg a nagyközönség, a negyedik szintet maga a nagymester oktathatja kizárólag. Az ötödik szint széles körben nem elérhető.

 Csung Jüan egy Közép kínai síkság neve a Sárga folyó térségében. A kínai civilizáció és kultúra bölcsőjének tekinthető. A csung jelentése: középút, a jüan pedig a szervezetünkben lévő legfontosabbat, elsődlegest jelenti. A chi egyszrű fordítása: életenergia, a kung pedig munkát vagy erőfeszítést jelent.

 Egy lélek számára az egyik legnehezebb feladat, megtalálni a hiteles Mestert, Tanítót. A Csung Jüan Csíkung rendszerén belül ez is megadatik. Xu Mingtang Nagymester, rendszeres támogatásával, iránymutatásával működik igazán stabilan a fejlődés.

 

 Három fő pillérre támaszkodik az iskola:

  •   a Jin-Jang elmélet
  •  az öt elem tan
  •  a meridiánok és biológiailag aktív pontok

 Ez az iskola tartalmazza mindazokat az elemeket, amik más Chi Kung iskolákban is megtalálhatók, de nem szolgál ideológiai célokat és vallási behatástól mentes. Ezért a Csung Jüan Chi Kunggal bárki foglalkozhat. aki nem szenved súlyos fizikai vagy elmebetegségben.

A gyakorlatvezetés módjai: dinamikus mozgékony és statikus, csendes nyugodt. Ha többet szeretne tudni a rendszerről, vegyen részt egy ingyenes bevezető előadáson.

A Chi Kung ezen módszerei felhasználhatók mind otthoni, mind professzionális segítség szintjén, de az akut orvosi ellátást és konzultációt nem helyettesítik!