Mi a Chi Kung?


A Felemelkedés iskolája

Ez a rendszer 7000 éves múltra tekint vissza, megelőzve ezzel más Chi Kung rendszereket és világvallásokat is.

Öt szintje van: az első három szintet, Chi Kung oktatók által ismerheti meg a nagyközönség, a negyedik szintet maga a nagymester oktathatja kizárólag. Az ötödik szint széles körben nem elérhető.

Csung Jüan egy közép Kínai síkság neve a Sárga folyó térségében. A kínai civilizáció és kultúra bölcsőjének tekinthető. A csung jelentése: középút, a jüan pedig a szervezetünkben lévő legfontosabbat, elsődlegest jelenti. A chi egyszrű fordítása: életenergia, a kung pedig munkát vagy erőfeszítést jelent.

Egy lélek számára az egyik legnehezebb feladat, megtalálni a hiteles mestert, tanítót. A Csung Jüan Csikung rendszerén belül ez is megadatik. Xu Mingtang Nagymester, rendszeres támogatásával, iránymutatásával működik igazán stabilan a fejlődés.

 

 Három fő pillérre támaszkodik az iskola:

  •   a Jin-Jang elmélet
  •  az öt elem tan
  •  a meridiánok és biológiailag aktív pontok

Ez az iskola tartalmazza mindazokat az elemeket, amik más Chi Kung iskolákban is megtalálhatók, de nem szolgál ideológiai célokat és vallási behatástól mentes. Ezért a Csung Jüan Chi Kunggal bárki foglalkozhat, aki nem szenved súlyos fizikai vagy elmebetegségben.

A gyakorlatvezetés módjai: dinamikus mozgékony és statikus, csendes nyugodt. 

A Chi Kung ezen módszerei felhasználhatók mind otthoni, mind professzionális segítség szintjén, de az akut orvosi ellátást és konzultációt nem helyettesítik!

Ha többet szeretne tudni a rendszerről, vegyen részt egy ingyenes bevezető előadáson!